Aseară, a avut loc Conferința Județeană Extraordinară a PSD Mureș, în care s-a discutat despre propunerea candidaților din partea socialiștilor mureșeni pentru fotoliul de primar al municipiului Tîrgu Mureș și cel al președintelui CJ Mureș, urmând ca aceștia să fie prezentați oficial luna viitoare.

Se pare că, cel mai probabil, candidatul la funcția de primar din partea PSD Mureș este actualul viceprimar din Tîrgu Mureș, Sergiu Papuc. Acesta a susținut un discurs în cadrul ședinței, în care a atacat în termeni duri poliția locală din Tîrgu Mureș, cerând desființarea acesteia “de mâine”.

“Mulți bani aruncați pe geam pentru poliția locală. 30-35% din fondul de salarii al primăriei se duc la poliția locală. Sunt prea mulți bani, pentru prea puține rezultate. Dacă aș fi primar mâine aș desfiinţa-o” a spus Sergiu Papuc. Acesta mai adaugă la final că parte din sumele enorme alocate comunitarilor ar putea merge către adevărata poliție din Tîrgu Mureș, crescând astfel resursele de intervenție ale acestora.

Vă redăm înregistrarea audio cu acuzele aduse poliției locale, dar nu înainte de a-i transmite tânărului socialist aspirant la fotoliul de primar că aceste lucruri trebuia să le spună public, nu în ședințe interne de partid care sunt ținute la secret, fără acces din exterior. Mai mult, considerăm că trebuia să se folosească de funcția de viceprimar deținută în ultimii ani, poziție din care trebuia măcar să înceapă anumite reforme.

În speranța că unele lucruri, în special oameni, se pot schimba alegând alte anturaje și chiar alte echipe de sprijin, noi am ales să îi acordăm credit și să îi promovăm ideea din această speță, dar cu mențiunile de mai sus.

MS / Foto: colaj