În aceste zile, după ani de muncă și interviuri, tinerii află dacă vor fi studenți, de pildă, la Oxford, Harvard sau Cambridge. Ciprian, elev al Colegiului Național “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, va merge din toamnă la prestigioasa Universitate Oxford din Anglia. Același drum a ales și un alt adolescent de la același liceu. Amândoi sunt olimpici și au muncit mult pentru a ajunge aici, conform protv.ro

Ciprian Florea, elev: „În mintea mea era cea mai bună universitate din lume. Când mă gândeam la Oxford mă gândeam la prestigiu și la educație de cel mai înalt nivel. Studiind acolo cred că voi atinge culmi destul de înalte.”

Raluca Marian, diriginte: „Nu e ușor la informatică, matematică, să ai zece la toate disciplinele, asta nu te transformă într-un șoarece de bibliotecă. El a demonstrat că nu este un elev robot, cum tindem să spunem celor care merg spre matematică.”

Ciprian Florea, elev: „În momentul în care am pășit în cadrul campusului univesitar am fost întâmpinați de toți ceilalți elevi, toată lumea a fost foarte deschisă. Am avut cinci interviuri.”

De-a lungul timpului, peste 200 de elevi de la Colegiul din Târgu Mureș au ajuns la universități de peste hotare.

Pentru un an de studiu, cu masă și cazare, tinerii sunt nevoiți să plătească peste 5.000 de lire. Dar mulți dintre elevii de la noi reușesc să obțină burse datorită rezultatelor foarte bune, iar costurile scad.

Sursa: protv.ro / Foto: colaj captura