Un bărbat a fost reţinut de procurorii DIICOT într-un dosar în care se investighează infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de peste 6,8 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a acestuia pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani în formă continuată.

„În fapt s-a reţinut că inculpatul, folosindu-se de o identitate falsă, a constituit, împreună cu alţi doi membrii familiei sale, un grup infracţional organizat, ce a acţionat sistematic în scopul creării unui circuit de tranzacţionare cu caracter evazionist în vederea prejudicierii bugetului de stat prin neplata taxelor şi impozitelor aferente operaţiunilor comerciale desfăşurate.

În scopul creării unei aparenţe de legalitate a operaţiunilor înregistrate în evidenţele contabile, precum şi în vederea ascunderii sursei impozabile, membrii grupării transferau sume mari de bani din conturile firmelor deţinute de aceştia către firmele de tip fantomă, urmate de virarea banilor în conturile unor entităţi financiare din Hong Kong”, se menţionează în comunicat.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că gruparea infracţională a prejudiciat bugetul de stat cu suma de aproximativ 6.870.000 euro, informează procurorii.

MS / Foto: colaj arhiva