Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat, joi seară, că virusul din China nu reprezintă o urgenţă de nivel global. Autorităţile chineze au impus carantină în cinci oraşe, în timp ce numărul deceselor creşte dramatic. De asemenea, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj a implementat primele măsuri privind noul tip de coronavirus. De la aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș nicio veste, probabil pentru că la noi circulația este ridicol de mică.

Potrivit unui comunicat al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj transmis, joi, asistenţii medicali din aeroport oferă sprijin tuturor pasagerilor care au nevoie de sfaturi sau îngrijiri medicale.

„Aeroportul Cluj vine în sprijinul pasagerilor săi atât prin distribuirea materialelor informative despre coronavirus, cât şi prin serviciile medicale existente în permanenţă pe aeroportul clujean. În acest sens, în terminalele de plecări şi sosiri, la biroul de informaţii, la cabinetul medical şi în zonele ghişeelor de check-in ale aeroportului, au fost afişate mai multe anunţuri de informare şi au fost distribuite pasagerilor flyere cu instrucţiuni referitoare la combaterea şi prevenirea noului tip de coronavirus. Asistenţii medicali din cadrul Aeroportului Cluj oferă sprijin tuturor pasagerilor care au nevoie de sfaturi sau îngrijiri medicale”, se arată în comunicat.

De asemenea, Aeroportul Cluj colaborează cu autorităţiile din domeniul sănătăţii publice, cu autorităţile care îşi desfăşoară activitatea în cadrul aeroportului, dar şi cu companiile aeriene pentru implementarea tuturor măsurilor de precauţie în ceea ce priveşte cazurile de pneumonii cu coronavirus.

Sursa: mediafax.ro/ Foto: colaj arhiva