Vă spuneam zilele trecute despre, probabil, unicul parc din lume prevăzut cu bănci și felinare, zona de promenadă de la Cetatea Medievală din Tîrgu Mureș, transformat în parcare ilegală cu acordul tacit al autorităților, din moment ce niciun polițist comunitar nu intervine pentru eliberarea spațiului ocupat de mașini în loc de oameni (Detalii, aici). Iată că acum, la câteva sute de metri depărtare, pe Bdul 22 Decembrie 1989, un alt caz frustrant pentru locuitori are loc în parcul din zonă, unicul și acesta.

În subiectul de astăzi, parcul de la intrarea în cartierul 7 Noiembrie, vorbim de un investitor care a decis să realizeze o construcție, undeva lângă fosta locație Curtea de Fier. Nici una nici alta, a decis investitorul să traverseze parcul cu mașinile de mare tonaj, trecând peste trotuare, gard viu, zona verde, ca la el acasă. Ne-am interesat și este imposibil de obținut autorizație pentru asemenea lucruri. Mai mult, deși șantierul, respectiv traversarea parcului, are loc de mai multe săptămâni nimeni nu intervine. Oare unde sunt polițiștii comunitari?!

Totodată, vorbim de o lucrare secretă, din moment ce șantierul nu are afișate datele tehnice ale proiectului, conform legilor în vigoare. Nici asupra acestui aspect comunitarii nu au intervenit sub nicio formă. Ne gândim că, în caz contrar, ar fi apărut panoul cu datele tehnice până acum, iar distrugerea parcului și a trotuarelor ar fi încetat.

MS / Foto: colaj