Programul “Un autoturism pentru fiecare familie” se adreseaza celor care au minim 3 copii. Propunerea a fost introdusa pentru dezbatere la Senat si s-ar aplica de la 1 iulie 2020 doar pentru persoanele fizice.

Conform prevederilor, incepand cu 1 iulie 2020 persoanele fizice care au 3 copii sau mai multi in intretinere sau ingrijire vor putea accesa o suma de 35.000 de lei (~7350 de euro) pentru a cumpara o masina. Banii se acorda, insa, doar pentru un autovehicul cu 7 locuri!

“Consideram ca lipsa unei oferte de finantare adecvate familiilor numeroase in ceea ce priveste sectorul auto, afecteaza nivelul de trai al populatiei. De cele mai multe ori, alegerea unei masini are la baza rationamente estetice si financiare. Insa atunci cand apar copiii, conteaza foarte mult alegerea unei masini care asigura atat confortul si cat si siguranta pentru intreaga familie. In functie de nevoi si scopul utilizarii masina poate fi cel mai bun partener, mai ales daca familia este mai numeroasa si este nevoie de o masina care poate oferi un spatiu generos si un confort sporit”, spun semnatarii Programului de finantare “Un autoturism pentru fiecare familie”.

Sursa: e-juridic.ro / Foto: colaj