Ordinul ministrului Muncii, Violeta Alexandru, a intrat deja în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Astfel, românii nu vor mai avea nevoie de adeverințe de vechime, atunci când își vor cere șomajul sau pensia.

Potrivit Ordinului semnat de Violeta Alexandru, Agenția Națională de Muncă și Casa Națională de Pensii au, începând de la 1 ianuarie 2020, acces direct la Registrul de evidență a salariaților (Revisal). Asta înseamnă că, cel puțin teoretic, persoanele fizice care vor să ceară pensie sau șomaj nu mai au nevoie de adeverințe de vechime pentru a cere aceste drepturi.

Ghidul conține informații utile pentru orice angajator despre contractele de muncă, salarizarea minimă, obligațiile de raportare către agențiile de muncă și multe alte subiecte de care este necesar să ții cont anul acesta.

Măsura a fost luată de ministrul muncii, Violeta Alexandru, prin Ordinul 1.783/2019, care se aplică deja de la 1 ianuarie 2020, așa cum au confirmat, pentru avocatnet.ro, cei de la Serviciul comunicare, mass-media și relații cu publicul din cadrul ministerului. Din moment ce este vorba de un ordin intern, acesta nu trebuia să apară în Monitorul Oficial pentru a produce efecte, scrie avocatnet.ro.

Sursa: avocat.net / Foto: colaj