Cinci echipe din cadrul Sucursalei Mureș a SDEE Transilvania Sud, cu sprijinul reprezentanților Jandarmeriei Române – Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Sângeorgiu de Mureș, au efectuat 29 controale la instalațiile electrice ale utilizatorilor din localitatea Morești, componentă a orașului Ungheni, județul Mureș.

Din totalul instalațiilor verificate, au fost identificate 5 locuri cu consum neautorizat de energie electrică, prin racordare directă la rețeaua electrică, cu ajutorul unor instalații clandestine, înaintea grupurilor de măsură. În încercarea de a folosi gratuit energie electrică, aceste persoane se expun la riscurile pe care branşarea prin instalaţii improvizate le poate avea. Acestea pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică sau pot provoca electrocutări ori incendii.

Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Sursa: radiomures.ro / Foto: jandarmeriamobilamures.ro