Jandarmeria Harghita anunță că jandarmii montani au fost chemați să ajute un tânăr 25 de ani, căzut pe pârtia din Ciumani, accidentat grav, potrivit Mediafax.

„Deși era echipat corespunzător, accidentul suferit de bărbatul de 25 de ani din municipiul Tîrgu Mureș a dovedit faptul că pe lângă protecția oferită de echipament, mai trebuie să ținem cont și experiența pe care o avem, dar și riscul angrenării în sporturi extreme, fără o pregătire temeinică.

Pe timpul executării serviciului de menținere a ordinii publice pe trasee montane, colegii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roșu au fost solicitați de către administratorul pârtiei de schi pentru a acorda sprijin unui bărbat ce în urma unei căzături, suferite ca urmare a folosirii unui maldăr de zăpadă pe post de trambulină, acuza dureri puternice la nivelul spatelui”, spun jandarmii.

Bărbatul a fost dus cu snowmobilul pe o distanță de circa 600 de metri până la calea de acces, de unde a fost preluat apoi de paramedici și transportat la Spitalul Municipal Gheorgheni.

Sursa: digi24.ro / Foto: colaj arhiva