A fost anunțată o acțiune de protest, care va avea loc vineri, 17 ianuarie, de la ora 16:00, în fața Primăriei din Târgu Mureș, organizată de Platforma civică Aresel (n.r. – Aresel în traducere Ajunge) la care se anunță participarea a peste o mie de persoane.

“Peste 1000 de oameni vor spune Aresel! Ajunge! cu nazismul electoral, rasismul și discriminarea manifestate de primarul Dorin Florea! Platforma civică Aresel va protesta vineri, 17 ianuarie 2020, de la 16:00, în fața Primăriei Târgu Mureș, ca urmare a declarațiilor discriminatorii și rasiste ale primarului din Târgu Mureș, Dorin Florea. Îi cerem lui Dorin Florea, pe această cale, să își dea demisia din funcția de primar al Municipiului Târgu Mureș.

Credem că este de datoria noastră, ca societate, să fim solidari în amendarea unor astfel de derapaje periculoase ale aleșilor. Îngrijorarea noastră este cu atât mai justificată cu cât un astfel de discurs incită la ură de clasă și de rasă, în condițiile în care Constituția și legile României protejează drepturile omului și, implicit, drepturile persoanelor care aparțin minorităților naționale. Primarul Dorin Florea nu numai că își arată disprețul față de persoanele care fac parte din grupuri vulnerabile și defavorizate („săraci” și „țigani”), dar propune cu nonșalanță politici publice de control al vieții intime/private și de purificare socială, inspirate de doctrina și politicile naziste.

Pentru că este important pentru întreaga noastră societate, vă așteptăm să vă alăturați protestului public și să solidarizăm în lupta împotriva acestor accese nesănătoase ale celor aleși în funcții publice pentru a își ajuta cetățenii, nu pentru a-i denigra.” au transmis organizatorii.

În urmă cu puțin timp, acțiunea de protest a fost aprobată…

Protest Aresel la Târgu Mureș

Protestul a fost aprobat de Primăria Târgu Mureș,Hai și voi mâine (17.01.2020) de la ora 14:00 în fața primăriei la statuia lupoaicei pentru a cere demisia primarului Municipiului Târgu Mureș, domnul Dorin Florea

Publicată de Aresel pe Joi, 16 ianuarie 2020

MS / Foto: Aresel