Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 4 Ungheni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au efectuat, la data de 9 ianuarie a.c., trei percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de furt calificat.

La data de 9 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr.4 Ungheni, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Ungheni şi cei ai Secţiei de Poliţie Rurală nr. 11 Târnăveni, au efectuat trei percheziţii domiciliare, pe raza oraşului Ungheni şi a comunei Sânpaul, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat.

În fapt, din cercetări a reieşit că în noaptea de 3 spre 4 ianuarie a.c., cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, toţi din localitatea Ungheni, ar fi pătruns prin efracţie, în incinta unei societăţi comerciale, din comuna Cristeşti, de unde ar fi sustras băuturi alcoolice şi ţigări.

În urma descinderilor, poliţiştii au identificat atât bunurile sustrase din incinta societăţii comerciale respective, precum şi alte bunuri (băuturi alcoolice, ţigări, produse alimentare, scule electrice) provenite din comiterea a altor opt furturi prin efracție, comise în luna decembrie, din societăți comerciale şi autoturisme, de pe raza județului Mureș.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 16.000 de euro, acesta fiind recuperat în totalitate şi predat persoanelor vătămate.

În toate cauzele a intervenit împăcarea părţilor, urmând a se propune soluţii legale prin unităţile de Parchet competente.

La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureş.

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva