Vă reamintim că, în această dimineață, echipajele de intervenție au fost solicitate să intervină pe strada Mihai Viteazu din municipiul Tîrgu Mureș, unde trei persoane au fost afectate în urma unor scăpări de gaze, fiind intoxicate cu monoxid de carbon.

Ajunse la fața locului, cadrele medicale au constatat că două dintre victime se aflau în stare mai gravă și au decis transportarea acestora la spital. A treia persoană intoxicată ar fi refuzat transportul la spital.

În urma unor noi informații, cadrele medicale de la Urgență confirmă intoxicaţia cu monoxid de carbon în cazul celor două persoane.

“În această dimineață au fost aduși la UPU SMURD Tg. Mureș doi cetățeni străini, o doamnă de origine italiană și un domn de origine germană și indiană, în vârstă de 29-30 de ani, cu suspiciune de intoxicație cu monoxid de carbon, cu simptome principale de cefalee și stare de amețeală. În urma analizelor de laborator s-au confirmat bănuielile, și anume intoxicația cu monoxid de carbon. În urma tratamentului cu oxigen în concentrație crescută, pacienții se simt mai bine, starea lor s-a ameliorat și în următoarele ore vor fi externați.” a declarat medicul Alexandra Drumbravă pentru radiomures.ro

Echipajele de intervenție EON efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au provocat incidentul.

MS / Foto: colaj arhiva