Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a declarat la Digi24 că primarul din Tîrgu Mureş, Dorin Florea, a fost chemat pentru audieri săptămâna viitoare, în legătură cu declaraţiile făcute privind propunerea ca statul să decidă cine să poată avea copii.

Invitaţia de a veni la audieri a fost transmisă la sediul primăriei marţi dimineaţă, a spus preşedintele CNCD.

“Vorbim de posibile fapte de discriminare, de posibil discurs de ură, încă nu am luat o decizie, pentru că nu am făcut audieri. Vom analiza aceste declaraţii, postarea pe Facebook are un conţinut, prima reacţie un cu totul alt conţinut”, a declarat Csaba Asztalos.

“Nu aş vrea să comentez nici prima postare, nici declaraţia ulterioară, nu vreau să mă antepronunţ. Ce observ eu e că, probabil, se pare că toate problemele din Târgu Mureş au fost soluţionate şi acum … cea mai mare problemă a oraşului este legată de strategiile naţionale de îmbunătăţire a natalităţii şi tot ce ţine de alocaţia de stat pentru copii, care, de altfel, este un drept constituţional, dacă ne uităm în Constituţie”, a precizat preşedintele CNCD.

Primarul din Tîrgu Mureș propune ca statul să decidă cine poate face copii și susține că viitorii părinți ar trebui să îndeplinească patru condiții importante. În caz contrar, statul ar trebui să le ia copiii.

FMM Dorinutz sau cum ii mai zic prietenii: Adolf Kim Jinping

Publicată de Primaria Munikipiului Targu Mures pe Luni, 13 ianuarie 2020

MS / Foto: colaj