În această perioadă, malurile râurilor și lacurile înghețate sunt extem de periculoase pentru copiii dornici de joacă. Riscul ca gheața să se spargă este mare, iar apa anulează, practic, șansele de supraviețuire. Acest lucru se întâmplă în mai multe zone din județul Mureș, inclusiv in Tîrgu Mureș.

Un exemplu finalizat cu o tragedie, s-a petrecut în județul vecin Brașov, unde, un băiat de 14 ani a pierit după ce ar fi încercat să patineze pe râul Olt, iar prietenul său este dat dispărut. În căutarea lor au pornit zeci de polițiști, jandarmi, pompieri, dar și scafandri ajutați de localnici.

Când au plecat de acasă, copiii le-au spus părinților că se întorc până pe înserat. Pentru că nu s-a întâmplat asta, oamenii au cerut ajutor la 112, iar mai multe echipe de jandarmi și polițiști au pornit pe urmele lor.

Unul dintre băieți a fost găsit duminică noapte în apele Oltului.

Încă trăia dar, pentru că intrase în șoc hipotermic, nu a supraviețuit, deși doctorii au făcut eforturi ca să îl salveze. Căutările celui de-al doilea au fost reluate luni atât în apă, cu scafandri, dar și pe maluri cu forțe sporite de jandarmi și polițiști.

Sursa: protv.ro/ Foto: captura video