Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au reţinut pentru 24 de ore, la data de 10 ianuarie a.c., o persoană bănuită de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat. Ulterior, faţă de aceasta instanţa de judecată a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

La data de 10 ianuarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au identificat un bărbat bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de furt din locuinţe, de pe raza municipiului.

În fapt, din cercetări a reieşit că în perioada 7-10 ianuarie a.c., bărbatul, de 27 de ani, din Târgu Mureş ar fi pătruns prin efracţie, pe timp de noapte, în patru imobile de pe raza municipiului Târgu Mureş, de unde ar fi sustras bunuri precum telefoane mobile, bijuterii şi bani.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 11.000 de lei, acesta fiind recuperat în proporţie de 80% şi predat persoanelor vătămate.

Ca urmare a administrării probatoriului, la data de 10 ianuarie a.c., faţă de cel în cauză, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior instanţa de judecată a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva