Lipsa unei infrastructuri adaptate la traficul din prezent, în tot județul Mureș, este deja o cunoscută problemă, fie că vorbim de drumurile europene, fie de cele din orașe. Dacă mai adăugăm puțină ninsoare coroborată cu la fel de cunoscuta lipsă de intervenție a autorităților, situația devine critică, în special la orele de vârf.

Dar, una dintre cele mai mari probleme rămâne ignoranța șoferilor care pornesc la drum fără a avea autovehiculele dotate corespunzător circulației pe timp de iarnă, astfel se formează ambuteiaje și au loc multe accidente.

Din cauza acestor nesimțiți ignoranți inconștienți, care își forțează norocul cu gândul ca poate, poate au ieșit ăia să adune zăpada, mulți șoferi rămân blocați în trafic în drum spre serviciu.

De exemplu, la Tîrgu Mureș, în această dimineață, pe mai multe străzi care au o mică sau mai mare înclinație, o serie de autovehicule nu reușeau să urce, având cauciucurile mult mai fine ca obrazul lor.

Astfel, acesti nesimțiți se aflau în postura în care trebuiau să dea cu spatele, formând ambuteiaje, iar mulți șoferi conștienți, cu autovehicule dotate corespunzător condițiilor de iarnă, erau obligați să-și piardă timpul in trafic din cauza inconștienților.

MS / Foto: colaj arhiva