Angajatorul SUREXPORT COMPANIA AGRARIA S.L din Spania oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 900 de locuri de muncă vacante în localitatea Almonte, regiunea Huelva din Spania, ca muncitor în agricultură (la cules de zmeură, mure, afine, căpşuni). Angajatorul caută femei (600 persoane) şi 150 de cupluri cu vârsta între 18 – 50 ani;

Se caută persoane cu experienţă în agricultură şi capabile să recolteze căpşuni, afine, zmeură şi mure,la temperaturi ridicate în primăvara, din sere. Se lucrează 6.30 ore/zi (cu pauză de masă 0,30 ora), în conformitate cu acordul colectiv din provincia Huelva. Nu se solicită limbi străine.

Se acordă un salariu brut 42.90 euro/zi (net 39.33euro/zi). Plata se face pe card.

La sfârşitul campaniei, firma plăteşte un bonus de 0.70 euro centi/zi (persoane noi) şi la persoanele care au mai lucrat la firmă, un bonus de 0.80 euro centi/zi. Orele suplimentare se plătesc cu 6,67 euro brut/ora.

Cazarea este oferită gratuit de companie; se plătesc utilităţile (electricitate, apă,gunoi şi butelie) 1.73 euro/zi. Călătoria în Spania este plătită de companie, dar în caz de nerespectare a două luni de contract se va reţine din ultimul salariu al muncitorului. Întoarcerea în România este plătită de muncitor.

Muncitorii vor fi angajaţi cu contracte temporare de 3 luni, 6 luni sau 9 luni, cu perioadă de probă de 15 zile. Contractul începe cu 1 martie 2020.

Mod de aplicare:persoanele cu domiciliul în judeţul Mureş, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş, compartiment EURES (Târgu Mureş, strada Iuliu Maniu, nr. 2, la numerele de telefon 0265.266553 sau 0265.269247 int. 109.) pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinatate se realizează pe baza următoarelor documente: consimţământ tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate, adeverinţă medicală cu menţiunea “clinic sănătos”, CV, NIE (numarul de securitate socială din Spania – acolo unde este cazul).
Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator.

Data limită de înscriere: 01.03.2020.

Sursa: AJOFM Mureş / Foto: colaj