Ne-am gândit mult dacă să scriem sau nu despre noua aberație lansată de primarul municipiului Tîrgu Mureș, cercetat penal pentru fapte de corupție, aflat la câteva luni de final de mandat. Deși nu mai merită atenție, că de respect nici nu încape discuție, în situația de față, una extrem de gravă, facem o excepție.

Cum bine se știe, după ce a apărut în toată presa centrală cu postarea de astăzi, individul încă nu a ieșit să-și ceară scuze și să invoce o pierdere temporară de memorie ori o mahmureală prelungită.

Este inimaginabil cum un individ care, din postura în care se află, deși este obligat de lege să plătească bursele elevilor cu merite deosebite (pe care bineînțeles că nu le-a plătit de un an de zile) își permite să ceară „copie de buletin” și „dosar cu șină” de la posibili viitori părinți. Și acesta e doar un mic exemplu ce denotă ipocrizia individului.

Din fericire, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat după declarațiile primarului din Tîrgu Mureș pentru discurs de ură pe criterii de clasă socială și etnie, a declarat pentru HotNews.ro, șeful CNCD, Asztalos Csaba.

Pe scurt, individul a propus, într-o postare pe Facebook, „introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii”. Viitorii părinți ar trebui să facă dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile, a unei situații financiare acceptabile. De asemenea, spune individul, viitorii părinți trebuie să aibă un nivel de educație minim stabilit prin lege și, totodată, ar trebui stabilită o vârstă minimă la care un adult să devină părinte.

Dacă cuplurile fac totuși copii și nu îndeplinesc condițiile de mai sus, atunci statul ar trebui să îi preia pe cei mici, mai spune individul.

Hai, pa, că iar te-am făcut vedetă…

MS / Foto: colaj arhiva