Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu a fost informată în cursul zilei de astăzi de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Mureş despre confirmarea unui caz de infecţie respiratorie acută severă (SARI) cu gripă de tip AH3, la o bolnavă de 34 de ani, domiciliată în Mediaş, gravidă în săptămâna 21-22, nevaccinată antigripal.

Cazul (cu debut în 27.12.2019) s-a prezentat în aceeaşi zi la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş şi a fost internat în Secţia Boli infecţioase, cu suspiciune de SARI. Evoluţia a fost favorabilă, iar bolnava s-a externat în 03.01.2020, în stare generală bună.

Proba pentru detectare de virus gripal recoltată în spital a fost lucrată la laboratorul Centrului Regional de Sănătate Publică Timişoara, iar în data de 10 ianuarie 2020 i-a fost comunicat Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Mureş rezultatul pozitiv pentru gripă de tip AH3.

Totdodată, doi copii de 4, respectiv 5 ani au fost diagnosticați clinic și serologic cu gripă de tip A, subtip H3, în ultimele 3 săptămâni la Tîrgu Mureș. Pacienții au fost internați în spital pe perioada sărbătorilor pentru tratament iar acum sunt externați și se află la domiciliu. Acestea sunt primele cazuri de gripă confirmată în laborator, din județul Mureș, în acest sezon rece, conform radiomures.ro

MS / Foto: colaj