Pentru că e weekend, iar lumea ar trebui să se poată bucura de puținele zone de promenadă rămase în Tîrgu Mureș, vorbim iar de zona Bulevard Cetate. Una dintre cele mai vechi și frumoase zone de promenadă din orașul nostru, transformată, din păcate, de niște indivizi, în parcare cu bănci.

Mai exact, readucem în discuție zona de la intrarea in Cetatea Medievală, dinspre Bulevard, pe care, începând cu anii 2010, au început să o distrugă treptat.

În primă fază, au distrus parcul pentru copii, apoi au tăiat din copaci, ulterior scoțând aproape tot ce era verde și înlocuind cu pavaj. E drept, de data asta au pus piatră cubică, să nu zicem că nu au “respectat” zona istorică.

Să mai dreagă puțin busuiocul, anul trecut, au făcut un mini-mini spațiu de joacă pentru copii, cam pe 20% din suprafața anterioară. Mai apoi, în jurul pavajului, au instalat bănci să arate mureșenilor ce oameni buni sunt ei. Doar că, la scurt timp, “zona de promenadă” a început să se umple de mașini, dube și alte autovehicule, toate cu botul la bănci.

Iată cum a devenit imposibilă folosirea acestui fost superb loc din Tîrgu Mureș de către cei care doresc să se plimbe, iar copiii au ajuns să se joace cu nasul în tobele de eșapament și în acest loc.

Trecând peste imbecilitatea celor care au gândit asemenea lucruri, rămâne de văzut – și în acest caz – legalitatea unui astfel de proiect, foarte îndoielnică având în vedere zona în care se află. De fapt, nici nu există vreun indicator care să stabilească perimetrul unei parcări auto pe acest spațiu și totuși niciun polițist comunitar nu a amendat vreun șofer, deși se plimbă mereu cu mâinile în buzunare printre autovehiculele parcate la bancă.

Cam asta este istoria unuia dintre ultimele locuri frumoase din orașul nostru, care a fost distrus de niște indivizi fără viziune sau bunătate față de locuitorii acestui oraș minunat… înainte. Cam așa arată acum:

MS / Foto: colaj