Astăzi, noul prefect al judeţului Mureş Mara Togănel, a participat la o întâlnire cu ministrul Transporturilor Lucian Bode şi cu directorul general al CNAIR Florin Sorin Scarlat, la Tîrgu Mureș, pe tema verificării stadiului lucrărilor, pe tronsonul Iernut-Câmpia Turzii al Autostrăzii A3.

În realitate, întâlnirea a fost despre nimic, se știa exact care este situația, din păcate. Așa cum am scris încă de anul trecut, șanse de inaugurare în vara acestui an, există doar pentru bucățica de autostradă de 17,9 km, lotul Chețani-Iernut.

Totodată, prefectul ne spune că “s-au căutat soluţiile prin care lotul Cheţani-Câmpia Turzii se va putea finaliza până în luna decembrie a acestui an”, doar că nu le face publice, cel mai probabil pentru că ele nu există, iar șansele de inaugurare în decembrie a lotului Cheţani-Câmpia Turzii sunt de domeniul basmelor.

Pe lotul Iernut-Cheţani, stadiul fizic de realizare a lucrărilor este 84,60%, estimarea pentru finalizarea şantierului fiind luna iunie 2020, dar situaţia este mai complicată pe lotul Cheţani-Câmpia Turzii, unde avem un progres de numai 31,18%. În aşteptarea deciziei instanţelor de judecată în privinţa situaţiei juridice a antreprenorului general, s-au căutat soluţiile prin care lucrarea se va putea finaliza până în luna decembrie a acestui an.” a transmis prefectul de Mureș, după întâlnire.

În concluzie, îi transmitem domnișoarei prefect că nu este foarte în regulă să începi un mandat, chiar din prima zi, cu declarații pe care cu siguranță nici ea nu le crede. Îi acordăm circumstanțe atenuante, deoarece, poate a rămas influențată după întâlnirea cu cei doi care au în spate deja multe vorbe goale și fapte zero.

MS / Foto: colaj / Mara Togănel fb