Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, a semnat, la finele anului trecut, ordinul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici în vederea construirii unui cămin studenţesc la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Valoarea totală a proiectului este de 6,25 milioane de euro, iar obiectivul va fi realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), cu un regim de înălţime D+P+3E (demisol, parter şi 3 etaje).

„Educaţia reprezintă un obiectiv major al Programului de Guvernare, de aceea trebuie să le asigurăm studenţilor, pe lângă o bază didactică performantă, şi condiţii decente de locuire, spaţii de cazare suficiente, la standarde europene”, a subliniat ministrul.

Investiţia va fi localizată pe strada Gheorghe Marinescu, nr. 38, din Târgu Mureş, în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social, Subprogramul Instituţii de Învăţământ Superior de Stat, derulat de CNI.

Sursa: mdrap.ro / Foto cu caracter info