Deși pare incredibil, este total adevărat. Se întâmplă la Tîrgu Mureș, unde, elevi de excepție cu 10 pe linie, au bursele neplătite pe tot anul trecut, deși o firmă controlată de familia Maior, care oferă un transport în comun mizerabil, a încasat de la primăria Tîrgu Mureș sume record în 2019, de multe milioane de euro. Să aibă oare legătură faptul că Maior Claudiu este consilierul primarului Florea Dorin, cel care decide plățile făcute de primărie? Atenție, nu întrebarea este imbecilă în cazul de față!

Primăria Tîrgu Mureș, prin Horațiu Lobonț (director executiv adjunct direcția școli)  nu a catadicsit să (răs)plătească meritele deosebite a unor elevi de excepție, deși sumele sunt infinit mai mici decât cele plătite pentru firma indivizilor din familia amintită mai sus. Ba mai mult, incompetența directorului executiv adjunct direcția școli a dus la executarea a doar puțin peste 50% din bugetul votat de consilierii locali pentru învățământ. Cu toate acestea este menținut în funcție de ani de zile, funcție în care mai e și remunerat cu aproape 20.000 de euro anual.

“Desigur ca anul 2019 este ieșit din comun, și dincolo de bursele copiilor merituoși, deficitul de execuție bugetară a distrus și distruge activități cu prestigiu in comunitate și pe zona lor de servicii! Oare acest efect catastrofal, nu are “reperele legale de responsabilizare”, prin care un decident care permite sa “dispară” activități prin neexecutarea bugetului sa se explice și sa suporte consecintele legii??” a comentat la o postare pe acest caz, domnul dr. Alexandru Lupșa, președintele celui mai mare ONG din Mureș, Fundaţia Transilvană Alpha.

Una peste alta, de departe, 2019 rămâne probabil cel mai bun an financiar din istoria economică Siletina Impex SRL, firmă înființată de Claudiu Sergiu Maior, consilier personal al primarului Dorin Florea, și ulterior vândută rudelor sale. Pe lângă milioanele încasate până acum (vezi aici), de care am scris pe parcursului anului, iată că acum, în doar 3 zile, a primit de la primăria municipiului Tîrgu Mureș, nu mai puțin de 4.077.420,00 lei.

MS / Foto: colaj