Președintele Klaus Iohannis a promulgat ieri legea bugetului de stat pentru anul 2020, după ce Guvernul Orban și-a asumat răspunderea în Parlament la finalul anului trecut pentru această lege. Deși, declarativ, vor fi prioritizate principalele investiții pe fonduri europene aflate în derulare, lucrurile nu par să stea așa, conform Asociația Pro Infrastructură.

Construcția Centurii Tîrgu Mureș, are o alocare mai mare decât alte proiecte de infrastructură, dar hai să privim realitatea. Contractul de construcție a Variantei de Ocolire a municipiului Tîrgu Mureș este aflat într-o licitație suspendată de 3 luni, fără oferte depuse, cu șanse reduse de contractare în 2020.

Acest lucru nu denotă altceva decăt o alocare artificială de bani, așa, să fie trecute niște sume pe hârtie, deoarece, în realitate, este aproape imposibil ca acestea să fie folosite în viitorul apropiat. La fel s-a întâmplat și cu celelalte guverne, în ultimii ani, totul rămânând la stadiu de promisiuni, nimic concret realizat pentru Mureș.

Dar, pe principiul că speranța moare ultima, solicităm premierului și ministrului Transporturilor să demonstreze și cu fapta, nu doar cu vorba, că sunt mai competenți decât predecesorii lor, să nu folosească aceste promisiuni doar ca bază pentru postări electorale înainte de începerea efectivă a lucrărilor pe șantierul abandonat.

MS / Asociația Pro Infrastructură / Foto: colaj