În ultima oră am primit zeci de mesaje de la cititori care susțin că în mai multe cartiere din aproprierea combinatului Azomureș există un miros puternic de amoniac, aerul devenind aproape irespirabil, iar o ceață densă acoperă cerul.

Nici nu a fost nevoie să ne deplasăm în zonă, deoarece, în aceste momente, mirosul înțepător se simte și în zona redacției, mai exact aproape de centrul municipiului.

Atragem atenția pe acestă cale autorităților competente să întreprindă urgent măsuri pentru clarificarea situației, neavând timp să așteptăm minimum 30 de zile pentru emiterea unor răspunsuri, așa cum uzează ei în mod constant de avantajul oferit de lege.

Bineînteles, această atenționare este valabilă în primul rând pentru conducerea combinatului. Sperăm că și in acest caz au problema „sub control”, lucrează la remediere și ne vor anunța în cel mai scurt timp cât mai trebuie să ne ținem respirația.

Până vom primi răspunsurile solicitate și absolut necesare pentru informarea populației, vă sfătuim să evitați ieșirile.

Update ora 15:25, comunicat Azomureș: “În urma solicitării unor informații din partea mass media și a publicului suntem în măsură să anunțăm că pe platforma Azomureș se află în curs de pornire una dintre instalațiile de producere a amoniacului, motiv pentru care în zona limitrofă platformei se poate simți miros de amoniac, fara să existe vreun pericol pentru populație sau pentru angajați.” a transmis combinatul.

În urma solicitării unor informații din partea mass media și a publicului suntem în măsură să anunțăm că pe platforma…

Publicată de Azomureș pe Marţi, 7 ianuarie 2020

MS / Foto: Adrian Codre / Tamás Pál