Vă reamintim că aseară, un avion cu români a fost evacuat pe pistă la Debrecen, în Ungaria, la câteva clipe după ce aeronava începuse să ruleze pe pistă pentru decolare. Redăm integral comunicatul Wizz Air:

“Aeronava programată să efectueze zborul Wizz Air W6 7867 de la Debrecen la Paris Beauvais din 4 ianuarie 2020 a trebuit să fie evacuată în timpul operațiunii de degivrare obligatorie, anterioară zborului de pe aeroportul din Debrecen. Serviciul de handling de la sol și pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele aeronavei.

Echipajul a inițiat procedurile standard și a evacuat în siguranță aeronava prin intermediul toboganelor frontale. Toți pasagerii au părăsit aeronava în siguranță. Aeronava a fost inspectată de serviciul de pompieri al aeroportului și de echipele tehnice, care au confirmat că nu a existat un incendiu, dar luminile din partea din spate, din dreptul logoului, și vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzația de fum.

Pasagerilor zborului li se asigură cazare și mese întrucât zborul respectiv și cel de întoarcere – Beauvais-Debrecen – vor fi reprogramate mâine dimineață (5 ianuarie).

Echipajul a îndeplinit toate operațiunile cu profesionalism și conform procedurilor, evacuând aeronava.

Wizz Air își cere scuze pentru orice incoveniente cauzate, însă siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor rămâne prioritatea noastră principală.”, este comunicatul transmis de compania aeriană.

MS  / Video: baiamare24.ro / Foto: captura video