În perioada premergătoare Revelionului, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş au desfăşurat mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea comercializării ilegale de articole şi materiale pirotehnice.

Ca urmare a misiunilor executate, au fost surprinse două femei, una în municipiul Reghin şi una în municipiul Târgu Mureş, care ofereau spre vânzare trecătorilor materiale pirotehnice, fără a avea autorizaţie de comercializare a acestora.

În ambele cazuri s-a dispus măsura ridicării în vederea confiscării a materialelor ilegale, 1615 bucăţi la Reghin şi 897 bucăţi la Târgu Mureş, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de ,,Operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37, lit. a), din Legea 126/1995 (republicată), privind regimul materiilor explozive.

Precizăm că efectuarea oricăror operaţiuni cu articole pirotehnice de către persoane fizice neautorizate este ilegală şi atenţionăm asupra pericolului la care se expun cei care cumpără şi folosesc aceste materiale periculoase, dar şi asupra pericolului la care îi expun pe cei din jur!

Astfel de acţiuni ale jandarmilor vor continua şi în perioada următoare în scopul de a preveni şi combate deţinerea sau comercializarea materialelor pirotehnice de către persoane neautorizate şi a limitării pericolelor la care pot fi expuşi cetăţenii care le folosesc sau cei din jurul acestora.

Sursa: IJJ Mures /  Foto: colaj arhiva