Practic, la sfârșitul anului 2018 s-a stabilit valoarea voucherelor de vacanță atât pentru anul 2019, cât și pentru anul 2020. Iar premierul Ludovic Orban a confirmat vineri, la o conferință de presă, că bugetul pe anul viitor va fi făcut luându-se în calcul această valoare: „Nu vom afecta voucherele [de vacanță]. Sigur, propunerea va fi să menținem voucherele la nivelul anului 2019. Asta va fi propunerea în Legea bugetului de stat [pentru anul 2020]”.

La mijlocul toamnei, a apărut în dezbatere un proiect de ordonanță de urgență prin care se propunea nu doar acordarea voucherelor de vacanță de 1.450 de lei până în anul 2025, ci și introducerea unor vouchere pentru extrasezon. Mai precis, acest nou tip de vouchere ar urma să aibă o valoare de 2.080 de lei și să poată fi folosite numai în perioadele aprilie – mai și octombrie – noiembrie.

Deși Guvernul Orban și-a manifestat intenția de a introduce voucherele de vacanță pentru extrasezon, rămâne de văzut când anume vor deveni disponibile pentru bugetari. Momentan, proiectul de OUG n-a ajuns, pentru adoptare, pe agenda ședințelor Executivului.

Sursa: avocatnet.ro /  Foto: colaj