Consilierul local în CL Tîrgu Mureș, Radu Bălaș, este unul dintre tinerii care au participat, în 21 decembrie 1989, la startul Revoluției de la Tîrgu Mureș. Acesta, povestește câteva momente din acea zi eroică și atrage atenția celor care minimizează importanța LIBERTĂȚII.

Aveam 15 ani și jumătate în 21 decembrie 1989. Am ieșit în stradă împreună cu sora mea, care era cu un an mai mare. Am fost printre primii manifestanți care s-au postat în fața dispozitivului de scutieri, amplasat în fața Primăriei din Târgu Mureș. Apoi am stat sub gloanțe.

Poate și de aceea nu pot să-i suport pe cei care spun că era mai bine pe vremea lui Ceaușescu. Precum niște amnezici, ei se raportează la două lucruri pozitive din timpul comunismului, uitând de cele 50 negative.

Și mai grav este că unii dintre aceștia au transmis și copiilor lor aceste informații aberante. Aud copii de 20 de ani, care, după ce-și ridică ochii din smartphone, explică doct ce bine era în vremea lui Ceaușescu, fără să aibă habar ce înseamnă să stai aproape zilnic, ore întregi, la coadă pentru un kil de cartofi, o pâine sau un litru de lapte. Fără să știe cum e să guști prima oară dintr-o banană la vârsta de 10 ani. Fără să trăiască pe propria piele întunericul și frigul aproape permanente. Fără să știe că pentru o glumă cu Ceaușescu puteai face închisoare.

Cel mai mare câștig al Revoluției este LIBERTATEA, sub toate formele sale. Această libertate înseamnă dezvoltare și evoluție. #oameniliberi – scrie Radu Bălaș.