Ne mai mirăm că suntem invadați de animalele sălbatice…

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a anunțat miercuri seară rezultatele verificărilor făcute de specialiștii din minister în cazul exploatărilor forestiere din Valea Drăganului, după ce Digi24 a difuzat imagini cu sute de arbori care au fost puși la pământ în Munții Apuseni.

„În anul 2017, ca urmare a unei furtuni încadrată la categoria fenomene meteo extreme, fondul forestier din Valea Drăganului a fost într-adevăr afectat de doborâturi de vânt masive, estimarea iniţială a volumului ridicându-se la peste 450.000 mc, din care 250.000 doborâturi în masă.

În urma acestora, administratorii fondului forestier afectat au emis acte de punere în valoare pentru recoltarea arborilor doborâți.

Controalele ulterioare au arătat însă că, pe lângă acești arbori, au existat și o serie de tăieri suplimentare, fără ca pentru acestea să existe avize legale de exploatare.

Acest caz face, în prezent, obiectul unei anchete comune a organelor judiciare și instituțiilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.” a scris Alexe, miercuri seară, pe pagina de Facebook.

Valea Draganului

Publicată de Petru Olah pe Duminică, 8 decembrie 2019