După cum bine poate observa orice târgumureșean care scoate capul pe geam, municipiul Tîrgu Mureș este invadat de gunoaiele neridicate. Inițial, am crezut ca este vorba de un cadou din partea executivului primăriei Tîrgu Mureș – la sfatul mizerabililor care le scriu și bilețelele distribuite prin oraș -, așa, de Sărbători. Dar, având în vedere minunea produsă ieri în Grecia (poveste reală redată în rândurile de mai jos), facem haz de necaz și tindem să credem că în spatele invaziei de gunoaie de la noi să fie oare un plan de salvare, o tactică? Evident că întrebarea e retorică, vorbim pur si simplu de o nouă bătaie de joc din partea lui Florea și Maior, nimic altceva.

Un nou născut aruncat într-un container pentru colectarea gunoaielor, în Grecia, a fost salvat miercuri după ce mașina care colecta gunoiul – și care compactează resturile menajere – a întârziat, au anunțat autoritățile locale, citate de AFP.

“Bebelușul a avut noroc, în nenorocirea lui”, a afirmat primarul din Kalamata (vest), Thanassis Vassilopoulos. “Calendarul zilnic pentru colectarea gunoiului a fost întârziat”.

“Camioanele de colectare a gunoiului nu doar ridică reziduurile, ci le și compactează”, a subliniat el.

Băiețelul, în vârstă de doar câteva zile, a fost aruncat într-un recipient pentru colectarea gunoaielor, cu o lungime de câțiva metri, și amplasat în centrul orașului.

El a fost descoperit de o femeie care hrănea câinii vagabonzi și care l-a auzit plângând. Copilul a fost dus la spital cu dificultăți respiratorii dar medicii sunt încrezători că își va reveni deplin, potrivit televiziunii Alpha TV.

La final, publicăm cateva imagini din Tîrgu Mureș, surprinse ieri în cartierul Dâmbul Pietros…

MS / Foto: colaj / Cristian Borz