La un pas de o tragedie națională…

ACTUALIZARE, ora 17:00: Potrivit noilor informații, bilanțul răniților a crescut. 11 persoane au fost rănite, dintre care una a suferit politraumatisme și a fost preluată de elicopterul SMURD, urmând să fie transportată la un spital din Capitală. Inițial s-a anunțat că ar fi vorba de cinci răniți ușor. Circulația trenurilor de pe această rută înregistrează întârzieri chiar și de o oră.


Mai multe echipe de salvare, printre care 20 de ambulanţe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară, dar şi echipaje SMURD şi autospeciale de stingere, au fost trimise în staţia CFR Ploieşti triaj, acolo unde două trenuri s-au ciocnit miercuri.

“Din informațiile pe care le avem, două trenuri s-au ciocnit, iar 5 persoane sunt rănite”, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanții ISU Prahova.

“Accident feroviar în Ploieşti triaj. Două trenuri au deraiat. Din primele informaţii, cinci persoane sunt rănite. Forţe mobilizate: două echipaje de descarcerare, două autospeciale de stingere, patru echipaje SMURD, o autospecială de transport persoane şi victime multiple”, precizează ISU Prahova.

Conform IPJ Prahova, un tren marfar ar fi depăşit semnalul de oprire, intrând în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploieşti Sud – Bucureşti.