Combinatul de Îngrășăminte Azomureș, controlat de grupul Ameropa, l-a promovat pe Harri Kiiski din poziția de Chief Operating Officer (COO) în cea de Chief Executive Officer (CEO), noi atribuții pe care le va prelua începând cu anul viitor. El lucrează în cadrul Azomureș din ianuarie 2018. Mihai Aniței, cel care conduce Azomureș din iunie 2012, va fi Country Manager pentru activitățile din România ale Ameropa.

Azomureș este cel mai important producător de îngrășăminte chimice din România și s-a alăturat grupului Ameropa în 2012. Investițiile realizate la Azomureș în ultimii 7 ani au depășit 350 de milioane de euro. Într-un interviu acordat Profit.ro, noul CEO își anunță planurile.

“În România, am avut în ultimii ani provocări în legătură cu Ordonanța 114, care ne-a afectat, surprinzător, costurile într-un mod dramatic. România este cel de-al treilea mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană și a avut cele mai mari costuri cu gazele naturale în anul 2019. În mod natural, această situație aduce provocări pentru industrie în a avea o dezvoltare economică sustenabilă în anii următori.

Provocările mele de la 1 ianuarie 2020 sunt să menținem o producție sustenabilă, intenționăm să creștem în România, să producem mai mult. Suntem producătorul care folosește resurse naturale românești pentru a produce fertilizanți pentru fermierii români. Este important să realizăm că fermierii români reprezintă 30% din numărul total al fermierilor din Uniunea Europeană. Este o pondere semnificativă, importantă, pentru întreaga Uniune Europeană”, spune noul CEO, într-un interviu în care vorbește și despre angajați și infrastructura din România și care poate fi văzut integral VIDEO aici.

Sursa: profit.ro /  Foto: colaj