Vicepremierul a declarat la Digi24 că Executivul are în vedere reducerea discrepanțelor și inechităților, în special dintre pensiile magistraților și cele ale oamenilor obișnuiți. „Simți o revoltă în raport cu alți pensionari care au muncit foarte mult în decursul vieții, această diferență este una greu de acceptat”, a declarat Raluca Turcan.

Acum, în materie de impact al plăților, cea mai mare discrepanță și inechitate vine la pensiile magistraților. Acolo, diferența dintre contributivitate este undeva în jur de 3.000 de lei și pensia, în momentul de față, este undeva pe la 40.000 de lei. Diferența este uriașă.

Realizator tv: Mai este o problemă, cu pensiile care sunt deja în plată și de care nu se mai poate atinge absolut nimeni. Așa ajungem la pensia de 74.000 de lei, cea mai mare pensie plătită în România. I se acordă unui magistrat. 74.000 de lei este revoltător, după orice standard.

Raluca Turcan, vicepremier: Este un subiect care în dezbaterea parlamentară a inflamat foarte tare spiritele, și pe bună dreptate. Simți o revoltă în raport cu alți pensionari care au muncit foarte mult în decursul vieții, această diferență este una greu de acceptat. Vom vedea dacă se vor identifica niște soluții pentru a aduce un plus de echitate.

Sursa: digi24.ro / Foto: colaj arhiva