Rareori ne-a fost dat sa vedem un tupeu și o nesimțire mai mare a unui funcționăraș public, ca cea a lui Lobonț Horatiu, adjunctul Direcției Școli din cadrul primăriei Tîrgu Mureș, protejatul primarului cercetat penal pentru fapte de corupție, încă în funcție, din păcate. Acesta, alături de alt funcționăraș obraznic – numitul Blaga Cosmin Zatreanu -, după ce i-au făcut nebuni, răi și incompetenți pe consilierii din CL Tărgu Mureș, a venit, cu coada între picioare, să le ceară aprobarea pentru niște sume necesare școlilor, de care tot el “a uitat” când s-a întocmit bugetul. A primit și banii, dar și cuvintele meritate din partea unor ALEȘI prin votul târgumureșenilor, în urma comportamentului inadmisibil pentru o persoană PUSĂ în funție și plătită cu mii de lei lunar, indiferent că își face sau nu treaba.

Cum vă spuneam, funcționărașul ăsta, și-a permis să trimită zilele trecute o scrisoare unităților de învățământ din municipiul Tîtgu Mureș, în care anunța apocalipsa și adresa jigniri de genul băieților de cartier, adică ce a văzut și el la șefii lui din primărie.

Vorbea despre “pericole iminente” ce priveau peste 3.000 de elevi, de închiderea școlilor etc. Catastrofa la care se referea nu era de genul copiilor îngropați în nămeți de zapadă în drumul spre școli sau a situației în care elevii să fie nevoiți să învețe în clase la temperaturi apropiate de zero grade, așa cum se întâmplă în cazurile în care se întreprind măsuri extreme. Era vorba de o centrală termică, din patru existente, care nu funcționa, iar temperatura în clase a scăzut cu vreun grad, două. Atenție, nu spunem că e normal, dar nicidecum să justifice o asemenea manifestare de mușchi, neumblați prea mult pe la sală, e drept.

Nu mai revenim cu scrisoarea trimisă, am publicat ieri. Nici nu insistăm pe poziția ghiocelului luată de funcționărașul H.L., în ședința CL Tîrgu Mureș de astăzi, în care consilierii locali au trecut peste obrăznicia lui și au votat banii necesari pentru centrala stricată, punând binele elevilor înaintea orgolilor de orice tip. Vă spunem doar că acest funcționăraș nu a cheltuit până la această dată nici măcar banii votați în bugetul inițial, alocați școlilor.

Puteți urmării în imaginile video din cadrul ședinței CL de astăzi, ce răspuns a primit de la consilierii locali.

Ședința Extraordinară CL – 5 decembrie 2019 – ora 14

Ședința Extraordinară CL – 5 decembrie 2019 – ora 14

Publicată de Municipiul Târgu Mureș pe Joi, 5 decembrie 2019

MS /  Foto: colaj captura