Tăierea porcului în gospodării nu mai impune prezența unui medic sau tehnician veterinar. Sunt însă situații în care medicul trebuie chemat, explică dr. Radu Iordache

”Trebuie să fie medicul veterinar prezent la sacrificarea porcului, la cel cu semne de boală. Dacă porcul prezintă aceste simptome, rog proprietarul, să anunțe medicul veterinar concesionar ca apoi medicul oficial să îi facă o analiză ante-mortem și una post-mortem, să recolteze probe pentru laborator astfel încât lucrurile să fie gestionate și controlate. (…)

Nu discutăm de porcul sănătos. Acesta se sacrifică, se recoltează proba de trichină, se merge la medicul veterinar concesionar și lucrurile sunt în regulă. (…)

Vorbim de cazul în care animalul nu mănâncă, are febră, despre asta discutăm.

Mai necesită prezența medicului veterinar oficial la sacrificarea în punctele gastronomice, la pensiunile autorizate”, a declarat dr. Radu Iordache.

Chiar dacă la acest moment, situația focarelor de pesta porcină africană pare sub control, aceasta poate oricând să ”explodeze”. Cel mai mare risc va fi la primăvară, când va începe repopularea micilor exploatații.

Sursa: agrointel.ro