Nebunia atinge cote inimaginabile la Tîrgu Mureș…

Prin gestul lor, primăria Tirgu Mures, acela de a nu se ocupă de întreținerea unităților  de învățământ, dau dovadă nu doar de răutate ci și de incompetență.

Faptul că aceștia ignoră pur și simplu toate informările și avertizările trimise de școli și grădinițe cu privire la riscul la care sunt expuși copiii arată un comportament cel puțin ciudat.

Deşi se știa de multă vreme de necesitatea achiziției de centrale termice, cei din primărie nu au rezolvat problema, găsind fonduri doar pentru organizarea concertelor “gratuite” și a altor sindrofii neobligatorii sau pentru plata a milioane de euro in conturile firmei familiei lui Maior, Siletina.

Mai mult, au existat alte fonduri alocate de consilierii locali pentru dotarea școlilor care nu au ajuns nici pana astazi la unitățile de învățământ din cauza executivului primăriei.

În pericol iminent de a rămâne în frig în sezonul rece se află două grădinițe și o creșă din cartierul Dâmbu-Pietros, unde sunt peste 700 de copii, Gimnaziul „Liviu Rebreanu” circa 1000 de elevi, Grădinița „Codrișor” cu peste 300 de copilași, dar și Gimnaziul „George Coșbuc” unde studiază peste 800 de elevi.

Față de situația gravă și fără precedent creată de inconștiența primăriei Tîrgu Mureș, ne exprimăm îngrijorarea și tragem un semnal de alarmă către opinia publică asupra posibilității închiderii școlilor cu probleme deosebit de grave în sezonul rece.

MS / Foto: colaj arhiva