Paradoxal, cei din justiție beneficiază de o mare INJUSTIȚIE față de marea majoritate a românilor. Datorită, mai corect spus din cauza PSD, procurorii vor beneficia de posibilitatea pensionării după doar 20 de ani de activitate, “surmenați” după “multele și răsunătoarele” dosare rezolvate. De câte asemenea dosare ați auzit în Mureș, de exemplu?!

Procurorii DNA, DIICOT și cei din Parchetului General au votat joi, în majoritate, pentru menținerea legislației inițiate de PSD care le permite pensionarea după doar 20 de ani de activitate.

Așadar, după ce termină Dreptul, mai fac 2 ani de pregătire, astfel, pe la 46 de ani devin pensionari de lux.

Pe legea nouă, pensia specială se calculează la 80 la sută din salariul brut, plus sporurile din ultima lună de activitate.

La un calcul simplu, având în vedere că salariul brut lunar depășește bine 20.000 de lei, rezultă că tinerii pensionari de lux vor încasa o pensie de peste 18.000 de lei, în marea lor majoritate.

Revenind la situația din Mureș, ne tot întrebăm unde sunt marile cazuri de corupție, a celor de criminalitate organizată sau mare criminalitate economică instrumentate de procurori și finalizate cu condamnări si recuperarea prejudiciilor, în ultimii ani. Voi ați auzit de vreo unul?!

Poate le-au ținut la secret, “să nu se laude”, dar prin administrația mureșeană nu vedem niciun corupt sa lipsească de la serviciu si n-am auzit nici de firmele abonate la bani publici să fi rămas fără administratori.

Mai mult, din cauza acestei noi legi, sansele să-i vedem pedepsiti pe cei pe care ii stie toata lumea “ca fura, dar macar au facut ceva” sunt aproape zero, avand in vedere ca o mare parte din procurorii mureseni se vor pensiona in urmatorii 2,3 ani, iar apoi devin probabil avocații celor din dosarele tinute prin sertare.

MS / Foto: colaj arhiva