Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților, Marius Bodea, au convenit, astăzi, cu liderii Asociației ”Moldova Vrea Autostradă” și ai Asociației ”Împreună pentru A8”, ca Studiul de fezabilitate (SF) pentru Autostrada A8 Târgu-Mureș – Ungheni să fie revizuit și completat, din fonduri europene, pe întreg amplasamentul lucrării.

Noul ministru i-a chemat la sediul MT pe reprezentanții celor două asociații și le-a prezentat prioritățile mandatului său cu privire la proiectele de infrastructură ce vor fi realizate în Moldova, inclusiv termenele aferente fiecărei etape de implementare.

Amintim că Guvernul Dăncilă a decis construirea, în parteneriat public-privat: (PPP), a Autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, în lungime totală de 310 kilometri, ce va costa 16,4 milioane de euro pe kilometru, cu un cost total de 5,1 miliarde de euro.

Însă Parlamentul a adoptat o legea care prevede ca tronsonul Tg Mureș – Iași din Autostrada 8 să fie construită din fonduri europene.

Sursa: secundatv.ro /  Foto: colaj