În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Mureș din luna noiembrie au fost adoptate mai multe proiecte de hotărâre ce vizează derularea unor investiții la nivelul celor două unități medicale aflate în subordinea autorității județene, respectiv Spitalul Clinic Județean Mureș și Spitalul ”Gheorghe Marinescu” din Târnăveni.

Astfel, prin proiectul de rectificare a bugetului județean, a fost alocată suma de 646.000 lei pentru dotarea cu aparatură medicală a SCJ Mureș, din care 196.000 lei din bugetul județean și 450.000 de lei din sponsorizări.

De asemenea, consilierii și-au exprimat ieri acordul cu privire la executarea a două lucrări de investiție derulate de SCJ Mureș, respectiv amenajarea de locuri de parcare la imobilele care găzduiesc Policlinica nr. 2 și Policlinica Stomatologică nr. 1 situate în Târgu Mureș pe B-dul 1 Decembrie 1918 și construirea liftului pentru transportul pacienților la Clinica de Boli Infecțioase nr. 1. Valoarea celor două investiții se ridică la suma de 2.413.279 lei.

În ceea ce privește Spitalul ”Gheorghe Marinescu” din Târnăveni, consilierii au aprobat documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiţiei „Reabilitare și modernizare subsol Pavilion central”. Investiția este deosebit de important deoarece în prezent, jumătate din spațiul de la subsolul Pavilionului central este neutilizat din cauza problemelor de infiltrații și inundații, hidroizolația este deteriorată, fapt ce produce infiltrații, care, la rândul lor conduc la un grad avansat de degradare a întregii clădiri și la micșorarea stabilității fundației clădirii. Prezența continuă a umidității ridicate la nivelul subsolului duce la dezvoltarea de mucegaiuri, ciuperci, precum și insecte care pot pune în pericol sănătatea oamenilor. Conform devizului general valoarea totală a investiţiei este 2.430.259,73 lei cu TVA inclus (19%).

Sursa: CJ Mures / Foto: colaj arhiva