No, nu-i la noi, da’ am vrea…

Foarte mulți cititori ne cer mereu știri pozitive care să reflecte realizări privind dezvoltarea județului Mureș. Din păcate, aproape nimic realizat, deci imposibil de redat astfel de știri atât de așteptate de comunitatea noastră. Dar, pentru că mai există cățiva mureșeni care se bucură la concertele „gratuite” si 2,3 mici – astea reprezentând „marile și singurele realizări” ale conducerii, de tip „măcar au făcut ceva” -, am hotărât să publicăm, constant, câteva realizări remarcabile din orașele transilvănene, aproape de Mures, dar la ani lumină depărtare privind dezvoltarea. Cel mai probabil că mureșenii la care ne referim nu au prea ieșit din Mureș în ultimii ani! Așadar… 


Primăria Cluj-Napoca va organiza cât de curând licitația pentru cumpărarea de autobuze autonome, după ce va fi semnat un parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, pentru efectuarea caietului de sarcini și documentația.

Șeful Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, a spus că specialiștii de la Universitatea Tehnică vor recomanda autobuzul ce trebuie cumpărat.

Astfel de autobuze fără șofer circulă deja la Paris, Viena și Lyon, iar costul este de 250.000 – 350.000 de euro pe o unitate. Clujul va vrea să cumpere mai multe autobuze autonome, dar încă nu s-a stabilit numărul.

Mijloacele de transport fără șofer vor transporta 10 – 12 pasageri și vor circula numai în centrul Clujului pe o linie ce urmează să fie creată. Cel mai probabil va fi un autobuz mai mult turistic, pentru promovarea orașului, care va circula pe distanțe scurte, fără foarte multe complicații.

MS / stiridecluj.ro