Viorica Dăncilă a anunţat, marţi noapte, în şedinţa Comitetului Executiv, că demisionează din funcţia de preşedinte al PSD, au declarat surse din partid pentru MEDIAFAX. Conducerea PSD a demisionat, marţi noapte, la presiunile social-democraţilor, nemulţumiţi de rezultatele partidului la alegerile prezidenţiale.

Declarațiile Vioricăi Dăncilă imediat după demisie:

„A fost un CEX îndelungat, în care fiecare coleg și-a spus opinia despre rezultatele la prezidențiale. Am înteles opinia colegilor mei, că se dorește o resetare a partidului, că trebuie cineva să își asume acest rezultat.

Consider că a trebuit să îmi dau demisia din fruntea PSD.

Am făcut tot ce mi-a stat în putință să obțin un rezultat bun, dar acum înteleg că se dorește o resetare, o nouă echipă care să preia conducerea partidului, cu o altă viziune, alt program.”

Marcel Ciolacu va prelua interima şefia PSD, iar Paul Stănescu va fi interimar în poziţia de secretar general al partidului. Au fost decişi şi alţi opt vicepreşdinţi regionali. Congresul va fi organizat într-o lună şi jumătate, a declarat Dragoş Tudorache, primarul Sectorului 1.

Eugen Teodorovici rămâne simplu membru al PSD.

Sursa: mediafax.ro / Foto: colaj