Probabil avea o șansă dacă le-ar fi permis și privaților cu ambulanțe să intervină…

Un bunic care îşi plimba nepotul într-un parc din județul vecin, la Gherla, a murit cu zile pentru că în oraş nu exista o ambulanţă care să îl salveze. Bărbatul s-a prăbuşit pe o alee, sub privirile îngrozite ale copilul şi ale trecătorilor.

Mai mulţi oameni i-au acordat primul ajutor şi au încercat chiar să îl resusciteze până la sosirea ambulanţei, care a venit abia după o oră. Totul a fost suprins de o cameră de supraveghere din zonă.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum bătrânul stătea sprijinit cu capul pe balustradă, semn că îi este rău, apoi cade secetar la pământ.

Copilul îşi vede bunicul prăbuşit pe aleea parcului şi aleargă spre el. Mai mulţi trecători se opresc să-i acorde primul ajutor, apoi sună la 112.

Martorii au încercat să-i facă manevre de resuscitare şi povestesc că omul avea puls, respira şi chiar a mai putut vorbi. Timpul prea mult de aşteptare i-a provocat, însă, decesul.

Din cele cinci ambulanţe din Gherla, niciuna nu era disponibilă în acele momente. Aşa că a fost trimisă o ambulanţă de la Cluj, care a ajuns la pacient, după aproximativ o oră. Era prea târziu.

Sursa: observator.tv