Update 1: Cel puțin 21 oameni au murit, iar răniții se numără cu sutele.


Update:  Numărul morților a ajuns la 11. Aproximativ 180 de persoane sunt rănite. Între timp, mai mulți oameni au fost salvați din dărâmături.


Un seism cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade s-a produs marţi dimineaţă în Albania, la aproximativ 40 de kilometri de capitala ţării, Tirana, anunţă Centrul Seismologic European – Mediteranean (CSEM). O replică a seismului s-a înregistrat la ora locală 6:08, (ora României, 7:08), înregistrând o magnitudine de 5,4 grade.

Cutremurul a determinat moartea a cel puţin saşe persoane şi rănirea altor 150, conform informaţiilor transmise de autorităţile locale, citate de postul BBC.

Din rândul celor şase decese înregistrate până în acest moment, unul dintre acestea a fost provocat de sărirea printr-o fereastră a unui bărbat din cauza panicii, în oraşul Kurbin, iar un altul de încercarea unei bătrâne de a-şi salva nepotul, în oraşul Thumane, unde a mai murit încă o persoană. Alţi trei oameni au decedat în oraşul Durres, situat în apropiere de epicentrul seismului.

Sursa: mediafax.ro