Sute de părinți și elevi protestează și în această dimineață, în curtea și în fața școlii din comuna Șanț, judeţul vecin, BN, faţă de iminenta întoarcere a profesorului de sport condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare după ce a lovit doi copii, potrivit Mediafax.

Aproximativ 200 de părinți și elevi au ieșit în stradă și în curtea școlii, nemulțumiți că profesorul de sport care a lovit doi copii ar putea reveni la ore.

Părinții nu vor să îi permită accesul în școală profesorului de sport care s-a întors luni la ore, după ce a fost în concediu medical. La fața locului au venit și peste 30 de jandarmi și polițiști care să asigure ordinea.

Profesorul Vasile Maternick a plecat, luni, după ce nu i s-a permis accesul în instituția de învățâmânt. El a spus presei că ar fi fost acuzat pe nedrept și a anunțat că se va întoarce la ore să își facă meseria.

Părinții sunt deciși să protesteze în fiecare zi.

Profesorul de sport a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă după ce a lovit, în martie 2017 doi elevi, pe unul dintre ei cu palma, iar pe celălalt cu pumnul.

Bărbatul nu era la primul incident de acest fel şi a fost sancţionat de mai multe ori inclusiv cu desfacerea contractului de muncă, însă instanţa a obligat Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud să îl reangajeze.