Alin Popoviciu, tanarul mureșean care l-a infruntat pe șeful jandarmilor, maiorul Tiberiu Filipas, la Targu Mures, in primavară, cu ocazia unei vizite a premierului Viorica Dăncilă la Spitalul Clinic Județean de Urgenta Tirgu Mures, a fost amendat de Jandarmerie si a primit amenda acasa dupa 5 luni, exact de ziua lui, cand a implinit 18 ani.

Acum, „recidiveaza” si transmite un mesaj dur la adresa lui Dăncilă, pe tema folosirii apelativului “ăștia din diaspora”, în conferința de presă de marți.

“Scrisoare deschisă adresată Vioricăi Dăncilă!

Măi doamna ππ, ,,ăștia din diaspora” nu au plecat de bine ce le-a fost. ,,Ăștia” au fost nevoiți să plece din cauza voastră, a politicienilor care și-au bătut joc de România!

,,Ăștia” ți-au adus în buget miliarde de euro, femeie. Fără ,,ăștia” erai pierdută cu tot guvernul pe care l-ai condus execrabil aproape doi ani de zile!

Mulți dintre ,,ăștia” sunt medici, ITiști, cercetători și profesori, oameni la nivelul cărora nu vei ajunge niciodată! ,,Ăștia” nu s-au bătut cu pumnul în piept pentru că au studii superioare, cum ai făcut dumneata, fără să știi să calculezi aria cercului.

,,Ăștia” au fost bătuți pe 10 august 2018 cu tot cu copii când ai fost premier, doar pentru că și-au dorit o Românie mai bună!

Viorico, sper să ajungă și la tine rândurile astea, ca să vezi ce prostie ai făcut când i-ai înjosit pe românii din diaspora! ,,Ăștia” nu te vor uita!

Semnat, un elev!”

La scurt timp de la postare, Dăncilă a share-uit postarea lui Alin, însoțită de o explicație bizară:

“Am văzut acest mesaj, precum și alte reacții venite în urma declarațiilor de aseară. Înțeleg perfect indignarea pe care o poate genera o asemenea exprimare, DACĂ ACEASTA MI-AR APARȚINE. Din păcate, declarația a fost scoasă din contextul în care a fost făcută”.