Conduci noaptea pe autostrada un autoturism, cu viteza de 110 km/ora, pe banda a doua, cand in fata apare un urs pe care nu-l poti evita. In urma impactului, masina este avariata grav, dauna totala. Cine plateste paguba?

Intrebarea aceasta si-a pus-o un român, care pe 9 octombrie 2015, in timp ce se deplasa noaptea pe A1, la km 262 pe directia Sibiu-Sebes, i-a aparut in fata, pe banda a doua, un urs. Barbatul nu a putut evita coliziunea. Masina a fost grav avariata, conform ziare.com

Raspunsul a venit din partea magistratilor, dupa 4 ani de procese: Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fosta Companie Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Compania de stat a fost obligata sa-l despagubeasca pe barbat pentru prejudiciul suferit.

“Dispune obligarea paratei sa plateasca reclamantului suma de 18.926 lei reprezentand contravaloare prejudiciu la care se adauga dobanda legala calculata de la data introducererii cererii de chemare in judecata si pana la achitarea integrala a debitului”, este concluzia a doua instante din Capitala, Judecatoria Sectorului 1 si Tribunalul Bucuresti.

Sentinta este definitiva.

Va reamintim ca, aseară, un urs a fost lovit de mașină, în Mureș, pe DN13-E60. Detalii, aici

Sursa: ziare.com / Foto: colaj