Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi, că Guvernul face o evaluare în cazul secretarului de stat Raed Arafat şi că aşteaptă ca săptămâna viitoare să primească un răspuns lămuritor.

“Am solicitat o soluţie de la Guvern şi aştept săptămâna viitoare să primesc un răspuns lămuritor, ca să nu spun altceva. Nu o să fac eu o evaluare, dar Guvernul va face o evaluare şi voi insista pe lămuriri în acest sens”, a spus Iohannis, întrebat cum a rămas cu schimbarea lui Raed Arafat,” a declarat președintele.

Săptămâna trecută, într-o conferință de presă, presedintele Klaus Iohannis a evitat sa spuna daca Raed Arafat ar trebuie sa mai ramana secretar de stat si sef la DSU, dupa aparitia filmarii de la Colectiv. Presedintele „a aruncat pisica” la premierul Orban.

„M-a rascolit puternic, recunosc, a fost cutremurator. O tragedie care m-a marcat profund, recunosc acest lucru. Daca abia acum a aparut acest film, trebuie analizat si posibilele implicatii. Sper sa se faca lumina. In ce-l priveste pe Raed Arafat, aici dl Orban si echipa lui vor face o analiza si va vor da un raspuns”, a zis Iohannis.

MS / Foto: colaj