Aseară, au fost declanșate procedurile imediate de intervenţie după ce un urs a fost lovit de o maşină pe DN 13/E60, între localităţile Găieşti şi Bălăuşeri, județul Mureș.

La fața locului, au intervenit reprezentanţi ai forțelor de ordine în caz de situaţii de urgenţă.

Autoturismul implicat în accident este înmatriculat în București. Din fericire, cei doi pasageri nu au fost răniți, însă autoturismul a fost avariat, conform radiomures.ro

La incident s-a deplasat şi reprezentantul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, care, însoţit de medicul veterinar din zonă, care a evaluat starea ursului.

În paralel, la locul accidentului s-a deplasat şi o echipă de la Grădina Zoologică din Tîrgu Mureş, dotată cu o cuşcă specială, pentru a transporta ursul rănit.

În urma evaluării făcute de medicii veterinari, s-a constatat că ursul este în viață. Acesta  a fost tranchilizat și transportat la Gradina Zoologică din Târgu Mureș.

Concluzionând, cel mai important este că nu au existat victime omenești și că nu am asistat la o noua cruzime față de animale, ca în cazul ursului accidentat și lăsat în suferință mai bine de 18 ore pe șosea.

Atenție, imagini cu puternic emoțional…