Poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Braşov au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

În urma unui control de specialitate privind respectarea regimului silvic în ceea ce priveşte provenienţa, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase, desfăşurat în perioada 11-18 noiembrie a.c., la o societate comercială de pe raza judeţului Mureş, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 30.000 lei.

Controlul a constat în inventarierea şi măsurarea materialului lemnos din depozitul societăţii, precum şi în verificarea documentelor de provenienţă şi prelucrare a acestuia.

Au rezultat diferenţe între stocurile faptice şi scriptice, constatându-se faptul că societatea ar fi expediat materiale lemnoase fără avize de însoţire specifice prevăzute de normele legale în vigoare.

De asemenea s-a stabilit că aceeaşi societate ar fi primit în depozit materiale lemnoase, fără documente de provenienţă legală.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale conform Legii 171/2010, în valoare de 30.000 lei, fiind confiscată valoric şi faptic cantitatea totală de 622,22 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 200.681 de lei.

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva